Yamaha, voor robots met visie

Yamaha heeft haar systemen een enorme boost gegeven door het nieuwe geïntegreerde iVY-visionsysteem te ontwikkelen. iVY staat voor “integrated Vision Yamaha”. Hiermee geeft Yamaha haar robots visie om de gebruiker meer grip te geven op het productie proces.
De bestaande hardware van de controller blijft hetzelfde, zowel mechanisch als de besturing blijven onveranderd. In de controller kunnen extra kaarten geïnstalleerd worden voor de diverse mogelijkheden zoals vision-, verlichting- en trackingsystemen. Met dit all-in-one systeem onderscheidt iVY zich ten opzichte van conventionele systemen. De directe inbouw in de controller brengt vele voordelen:
Snelle communicatie:
I.p.v. 19.200 bit/sec (seriële communicatie) bedraagt de interne buscommunicatie 100 Mbit/sec. De communicatietijd wordt zo aanmerkelijk verkort, omdat extra gegevensoverdracht achterwege gelaten wordt. Dit betekent snellere verwerking en daarmee kortere cyclustijden
Gebruiksvriendelijk:
De bekabeling met externe eenheden zoals bij de conventionele visionsystemen vervalt. Voor het programmeren is het niet nodig om een volledig nieuwe programmeertaal te leren. Er zijn slechts enkele commando’s benodigd, zodat een snelle setup gewaarborgd is.
Betrouwbaar:
iVY is een compleet eigen ontwikkeld systeem van Yamaha. De klant krijgt één systeem van één en dezelfde fabrikant.
Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een krachtige zoekfunctie, gebaseerd op contouren. Hierdoor staat er een betrouwbaar systeem voor het herkennen van een veeltal objecten ter beschikking, zelfs onder ongunstige omstandigheden
Het iVY-visionsysteem is voor alle Yamaha robots toe te passen